Hva er Flexilading?

Flexiladere er det som av mange blir betegnet som semi-hurtigladere. De leverer vekselstrøm (AC) med en effekt opptil 22kW. Effekten på de ulike elbilene på markedet i dag varierer fra 3,6kW til 22kW.  Hastigheten på ladingen bestemmes derfor av ladeeffekten (ombordladeren) på din bil. Jo større ladeeffekt, jo raskere lades bilen. I bilens medfølgende datablad kan man finne informasjon om størrelse på ombordlader.

I likhet med hurtigladning så vil ladetiden påvirkes av utetemperatur, temperatur på bilens batteri, gjenværende batterikapasitet m.m.

 

Hvordan Flexilader jeg?

For å bruke flexiladeren trenger du din egen Mode-3 ladekabel, enten av Type 1 eller Type 2. Grønn Kontakt sine Flexiladere kan startes og stoppes med SMS, app eller brikke – følg ladeinstruksjonene på Flexiladeren du benytter.

 

Hvor finner jeg Flexiladere?

Du finner Grønn Kontakt Flexiladere over hele landet. For å finne din nærmeste offentlig tilgjengelige ladestasjon, går du inn i ladekartet på hjemmesiden vår eller i app’en. Husk å filtrere visningen på «Type2» for å få opp alle offentlig tilgjengelige Flexiladere.

 

Hvor fort går det?

Hvis bilen din har en ladeeffekt på 10 kW og batterikapasitet på 60 kWt kan du lade batteriet i løpet av 6 timer ved å bruke en flexilader. (t = 60 / 10). Du betaler per påbegynte ladekvarter – av hengig av hvor stor ladeeffekt din bil har.

Eksempler på ladeeffekt

 • Nissan Leaf 2014 modell

  Nissan Leaf 2014-modell med 30 kWh batteri har en ombordlader på 3,6 kW:

  Om man flexilader på en lader med 22 kW effekt og 400V, så vil bilens ombordlader maks kunne omgjøre 3,6 kW i timen. For å fullade batteriet vil det da ta 6-8 timer under optimale forhold. Er det derimot en flexilader med 11 kW og 230 kW, vil ladetiden være mellom 12-14 timer.

 • VW Golf 2016 modell

  VW Golf 2016 med 31,5 kWh batteri har en ombordlader på 7,2 kW:

  Om man lader på en flexilader med 22kW effekt og 400V, så vil bilens ombordlader maks kunne omgjøre 7,2 kW i timen. For å fullade batteriet vil det da ta 5-6 timer under optimale forhold. Er det derimot en flexilader en lader med 11kW og 230kW, vil ladetiden være mellom 12-14 timer

  Grønn Kontakt tilbyr Flexiladere til hjemme, borettslag, næring og offentlig tilgjengelige parkeringsplasser. Les mer her og finn ladeløsningen som passer for akkurat deg:

  Bli ladekunde i dag - Få volumrabatt