Generelt om Flexilading

 • Hva er Flexilading?

  Flexiladere er det som av mange blir betegnet som semi-hurtigladere. De leverer vekselstrøm (AC) med en effekt opptil 22kW. Effekten på de ulike elbilene på markedet i dag varierer fra 3,6kW til 22kW.  Hastigheten på ladingen bestemmes derfor av ladeeffekten (ombordladeren) på din bil. Jo større ladeeffekt, jo raskere lades bilen. I bilens medfølgende datablad kan man finne informasjon om størrelse på ombordlader.

  I likhet med hurtigladning så vil ladetiden påvirkes av utetemperatur, temperatur på bilens batteri, gjenværende batterikapasitet m.m.

 • Hvordan Flexilader jeg?

  For å bruke Flexiladeren trenger du din egen Mode-3 ladekabel, enten av Type 1 eller Type 2. Grønn Kontakt sine Flexiladere kan startes og stoppes med SMS, app eller brikke – følg ladeinstruksjonene på Flexiladeren du benytter.

 • Hvor fort går det?

  Hvis bilen din har en ladeeffekt på 10 kW og batterikapasitet på 60 kWt kan du lade batteriet i løpet av 6 timer ved å bruke en flexilader. (t = 60 / 10).

  For deg som har Flexilader hjemme i ditt borettslag/sameie

  • Hvorfor får jeg brikke/mail fra dere?

   For at vi skal kunne sende deg riktig informasjon, holde deg oppdatert og ikke minst for at du skal kunne ta laderen i bruk når den er klar – blir du registrert som kunde hos Grønn Kontakt. Du vil derfor motta en mail fra oss med link til innlogging til Min Side. Dersom du ikke har fått denne mailen, anbefaler vi å sjekke spamfilteret først. Du vil også motta en ladebrikke i posten sammen med en informasjonsbrosjyre for din nye Flexilader – denne ladebrikken kan også benyttes på alle Grønn Kontakts ladestasjoner.

  • Når kan jeg begynne å lade?

   Så snart du har mottatt en mail fra oss med informasjon om at Flexiladeren din er satt i drift, kan du benytte deg av laderen. Flexiladeren startes og stoppes med den tilsendte ladebrikken.

  • Hva hvis jeg ikke vil bruke laderen med en gang?

   Skulle du av ulike grunner ikke ønske å ta i bruk Flexiladeren med en gang (du har enda ikke flyttet inn, leveringstid på elbil etc), kan vi inaktivere laderen slik at du ikke betaler månedsprisen. Ta kontakt med vår kundeservice på dagtid (kl 9-15) dersom du ønsker å inaktivere den.

   NB! Du kan fortsatt bruke ladebrikken i Grønn Kontakts offentlig tilgjengelige ladenettverk. Det er kun din private Flexilader som settes som inaktiv i den valgte perioden.

  • Hva gjør jeg hvis jeg skal flytte?

   Dersom du skal flytte eller leie ut og andre skal benytte seg av Flexiladeren din, må du sende en skriftlig oppsigelse av ladeboks/månedsabonnement til [email protected]

   Vi vil da sørge for å få riktig kontaktperson tilknyttet Flexiladeren, slik at du ikke blir feilaktig fakturert.

  • Hva gjør jeg hvis jeg skal leie ut boligen min?

   Dersom du skal leie ut leiligheten og/eller Flexiladeren din, er det viktig at den nye leietakeren din registrerer seg som kunde hos Grønn Kontakt og bestiller ladebrikke ved å sende mail til [email protected] Vi vil da sørge for at din Flexilader vil godkjenne ladebrikken til din leietaker. Ved utleie, er det utleier som betaler månedsabonnementet, mens leietaker selv blir fakturert for ladingen.

  • Hva koster det å lade?

   Det er sameiet eller borettslaget ditt som setter prisen på lading, så det vil være den til enhver tid gjeldende prisen fra dem som blir fakturert. I tillegg kommer det et månedsabonnement pr måned.

  • Bor du i borettslag som allerede har Flexiladere og vil bestille?

   Flexiladeløsningen til Grønn Kontakt er skalerbar, noe som betyr at man enkelt kan etterinstallere Flexiladere etter behov.

   Bor du i borettslag som allerede har installert et anlegg og du ønsker å bestille din egen Flexilader, kan du sende din forespørsel til [email protected]

    

   Grønn Kontakt tilbyr Flexiladere til borettslag, næring og offentlig tilgjengelige parkeringsplasser. Les mer her og finn ladeløsningen som passer for akkurat deg:

   Lad raskt, sikkert og enkelt i ditt borettslag!