| Artikler | Ladetips

Tips til deg som skal kjøre elbil i kulda!

Vinteren har kommet for lengst, og med det kommer det også mange spørsmål omkring elbil og kulde.

Tips til deg som skal kjøre elbil i kulda!

Parker innendørs

Parkerer inne i varm garasje. Da lades batteriet raskere, og du kan starte kjøringen med et varmt batteri. Det gir lenger rekkevidde.

Forvarm bilen

Still inn ladetiden så bilen er ferdig oppladet når du skal kjøre, hvis du parkerer ute. Da er batteriet varmt, og du slipper å bruke strøm for å varme det opp. Bruk også varmeapparatet når bilen lades, slik at rutene er isfri og kupeen varm før du kjører.

Lad alltid bilen når den er varm

Da lader batteriet raskere. Elektronikken i bilen vil beskytte batteriet mot høye effekter dersom du forsøker å lade når det er kaldt og den reduserer dermed effekten. Derfor: lad alltid etter at du har kjørt en liten stund og før du parkerer den.

Riktig lufttrykk i dekkene

Sjekk lufttrykket i dekkene. I kaldt vær synker trykket i dekkene og rullemotstanden øker. Det vil igjen være med på å øke bilens energibehov som igjen resulterer i kortere rekkevidde.

Bruk setevarmer

Varmeapparatet i bilen kan bruke mye strøm da den skal varme opp en hel kupé. Bruk heller derfor ratt- og setevarmeren i stedet for full effekt på varmeapparatet.

Tilpass kjøringen

Følg med på trafikken foran for å unngå kraftige oppbremsinger og akselerasjoner. En defensiv og rolig kjørestil sparer mye strøm ettersom høy hastighet fører til økt luft- og rullemotstand.