| Inspirasjon | Reisebrev

Ladetur til Nordkapp med Tesla-Bjørn

Bjørn Nyland, for mange kjent som Tesla-Bjørn, kjørte nylig en ladetur til Nordkapp og tilbake i sin MG. Les reisebrevet hans og hvilke erfaringer han gjorde på ladestopp hos blant annet Grønn Kontakt og se hvordan turen gikk!

Ladetur til Nordkapp med Tesla-Bjørn

Bjørn Nyland, for mange kjent som Tesla-Bjørn, kjørte nylig en ladetur til Nordkapp og tilbake i sin MG. Her kommer hans første etappe i form av et reisebrev – les hvilke erfaringer han gjorde på ladestopp hos blant annet Grønn Kontakt og se hvordan turen gikk!

Første etappe

Jeg startet turen fredag 19. juni kl 18:30 fra Oslo. Første delen var ikke så spennende siden det var ren transportetappe gjennom Østerdalen. Jeg ladet ca hver 170 km på turen. Første ladestopp hos Grønn Kontakt var i Steinkjer.

Ladetur til Nordkapp med Tesla-Bjørn

Det var mye vegarbeid og stengte tunneler nord for Trondheim. Innen jeg ankom Steinkjer var klokken 4 på natta. Jeg valgte å kjøre på natta på grunn av lite trafikk samt at jeg lagde video og ville fremheve hvor lyst det var på denne årstiden.

Med elbil som bobil

Deretter kjørte jeg til Snåsa der jeg fant en flott rasteplass rett ved Heimsjøen. De fleste elbiler egner seg ypperlig til å sove i fordi:

  • De kan ha på varmeapparat/aircondition uten å bråke
  • De er svært energieffektive og bruker kun ca 5 kWh/natt. Det koster ca 20 kr på Grønn Kontakts hurtiglader.
  • De slipper ikke ut farlige avgasser når de står på «tomgang»

Jeg hadde med meg IKEA overmadrass som jeg brettet dobbelt. I vinduene hadde jeg solskjerm for å blokkere sola samt redusere energibehov til oppvarming/nedkjøling. Det var svært behagelig å sove i en elbil. Eneste minuset var at sola stod opp så tidlig på den årstiden.

Mye veiarbeid

På turen nordover stakk jeg innom hurtigladeren på Namsskogan, men der var det så mye folk at det kun ble et kort ladestopp. Vel fremme i Mosjøen etter mye vegarbeid og mange timer senere så passet det med en lunsj mens jeg ladet. Når man er på tur gjennom Norge så holder det med ca 180-200 km rekkevidde før både bil og mennesker trenger ca 30 minutter pause.

Ladetur til Nordkapp med Tesla-Bjørn

Endepunktet for dagen var Bjerkvik litt nord for Narvik der Grønn Kontakt også har en hurtiglader. Jeg passet på å hurtiglade på kvelden mens batteriet var varmt. Med ca 80-90 % på batteriet så kunne jeg neste morgen starte dagen med å kjøre fremfor å måtte lade. Jeg fant en flott rasteplass rett ved Elvegårdselva. Da jeg ankom der på natta så var det to personer som sov i sovepose i nærheten. De hørte ikke at jeg kom fordi bilen var helt lydløs.

Ladetur til Nordkapp med Tesla-Bjørn

Følg med til mandag for reisebrev del 2!