| Artikler | Ladetips

Hurtiglading er ikke vanskelig

Marianne Aagesen fikk sin Nissan Leaf for en drøy måned siden og er veldig fornøyd med det. Men hvordan går det når hun for første gang skal hurtiglade bilen?

Hurtiglading er ikke vanskelig

– Jeg er mamma til tre barn og jobber som barnehagelærer, forteller Marianne mens hun fester sikkerhetsbeltet på minstemann i baksetet og gjør seg klar for bilturen.

Marianne har det som mammaer flest – en travel hverdag der aktiviteter på jobb og i familien skal sjongleres.

– Det blir helst småturer med ungene som skal leveres i barnehage og på fritidsaktiviteter, i tillegg til jobb og til butikken selvfølgelig, sier hun

Familien fikk sin nye elbil, en Nissan Leaf, for en drøy måned siden og de er svært fornøyde med bilen.

– Frem til nå har jeg bare ladet hjemme egentlig, så jeg er spent på å få testet hurtiglading, sier Marianne i det hun svinger inn på Grønn Kontakt sin ladestasjon ved Obs! Sørlandssenteret. Hun har på forhånd lastet ned ladeappen til Grønn Kontakt og er klar for å hurtiglade for alle første gang.

– Jeg synes det er litt stress med nye tekniske ting, innrømmer hun og forklarer at det er derfor hun ikke har hurtigladet før nå.

Mens Marianne står på ladestasjonen, tar hun opp ladeappen og finner ladepunktet hun står på i ladekartet. Hun finner fort ut at det er et spesielt nummer ladeuttaket hun skal bruke har, og kaster et raskt blikk på laderen hun har parkert foran.

– Der står det 1779 på den kontakten jeg skal bruke, da må jeg trykke på den i appen, sier Marianne høyt til seg selv mens hun trykker på knappen og strekker seg etter ladekabelen og kobler den til bilen. Etter et lite øyeblikk med venting, ser hun opp fra telefonen og smiler.

– Sånn! Da tror jeg vi har det i boks! Dette gikk jo veldig greit og jeg kommer absolutt til å hurtiglade mer fremover, avslutter Marianne fornøyd.

 

Et tips til alle som ikke har ladet før, er at de bare må prøve – det er så enkelt!

– Marianne Aagesen, fersk elbileier