| Artikler

Utbyggingsåret 2019

2019 var et spennende år for Grønn Kontakt og vår produksjonssjef forteller litt om hvordan året har vært.

Utbyggingsåret 2019

Året for endring

2019 var året for endring og vi har fokusert på å forbedre og effektivisere måten vi bygger hurtigladestasjoner på, forteller Malene Brøvig, produksjonssjef i Grønn Kontakt.

I 2019 bygget hurtigladeteamet over 180 hurtigladeplasser fordelt rundt omkring i Norge og utvidet dermed det landsdekkende ladenettverket kraftig.

– Vi er opptatt av å ha et konkurransedyktig tilbud til kundene våre og at ladeopplevelsen på stasjonenen skal bli så godt som mulig. Derfor bygger vi nå større lokasjoner enn tidligere. Antall ladeplasser pr lokasjon nøye vurdert ut ifra blant annet trafikkgrunnlag, etterspørsel, partnertilbud, elbiltetthet, tilgjengelig areal etc. I tillegg har vi fått et nytt modulbasert overbygg til ladestasjonene, som også effektiviserer byggeprosessen, forteller Brøvig.

Utbyggingsåret 2019

Produksjonssjef i Grønn Kontakt, Malene Brøvig

Et stort øyeblikk

Den aller første Paviljongen ble avduket ved Burger King Grelland i november i fjor. Det var et stort øyeblikk for mange i Grønn Kontakt, og kanskje særlig for prosjektgruppen og produksjonsteamet. Paviljongen her er den første av mange som Grønn Kontakt skal bygge fremover.

– Det artigste i 2019, i tillegg til å etablere mange hurtigladestasjoner, var da vi dro til Jæren for å inspisere den nye Paviljongen. Det ligger mange timers arbeid og hodebry bak det flotte resultatet, så det var en fin belønning å endelig få se det og være med på testingen av lysdesign, kan Brøvig fortelle.

Satser videre inn i 2020

Og at 2020 blir et spennende år, er det liten tvil om. Produksjonsteamet har på ingen måte tenkt å skru ned farten på utbygging av ladere rundt omkring i landet, snarere tvert imot.

– I 2020 vil vi øke byggetakten ytterligere og i samarbeid med våre partnere har vi planer om å etablere mange nye ladestasjoner i tilknytning til deres servicetilbud. Hovedvekten av laderne vi kommer til å sette opp vil være Superhurtigladere, avslutter Brøvig.