| Aktuelt | Pressemelding

Grønn Kontakt etablerer ladestasjoner på Olav Thon Gruppens kjøpesentre og hoteller

Olav Thon Gruppen og Grønn Kontakt har inngått avtale om etablering og drift av ladere for elbiler. I avtalen skal Grønn Kontakt etablere hurtigladestasjoner for elbiler på Olav Thon Gruppens kjøpesentre i Norge og Sverige, og ladetilbud på mange av Olav Thon Gruppens hoteller og næringseiendommer.

Grønn Kontakt etablerer ladestasjoner på Olav Thon Gruppens kjøpesentre og hoteller

– Vi oppfatter Grønn Kontakt som en seriøs og kompetent aktør som har stor nok kapasitet til å dekke vårt behov for ladestasjoner. Olav Thon Gruppen ønsker å etterkomme kundenes forventing om at det skal finnes ladestasjoner for elbiler i våre parkeringsanlegg og ved våre eiendommer, og vi ønsker å tilby en profesjonell ladeløsning med høy kvalitet til våre kunder, sier visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen, Ole-Christian Hallerud.

Kunder kan lade elbilen via ladebrikke eller Grønn Kontakts mobilapp på ladestasjonene. Det er Grønn Kontakt som står for drift, ettersyn, vedlikehold og betalingsløsning ved ladestasjonene. Avtalen vil føre til en betydelig økning i ladekapasitet i hele Norge og avtalen tar høyde for at det også skal etableres ladestasjoner ved Olav Thon Gruppens kjøpesentre i Sverige.

– Dette er en svært viktig og strategisk samarbeidsavtale for oss. Avtalen gir oss tilgang til noen av Norges mest attraktive steder for lading av elbil og vil forsterke vårt allerede landsdekkende ladenettverk. I tillegg markerer det en viktig milepæl for Grønn Kontakt, når vi nå etablerer oss i Sverige, sier Ole Henrik Hannisdahl som er daglig leder i Grønn Kontakt.

Grønn Kontakt har i dag hurtigladere på 180 steder over hele Norge, og et veletablert samarbeid med Coop og Circle K.

– For kundene betyr dette at de får en enklere ladehverdag. I 2017 bygde vi to nye hurtigladestasjoner i uken, et tempo vi forventer å holde også i 2018. Kundene våre vil finne ladetilbud fra Grønn Kontakt der de er – langs veien, mens man handler, på overnattingssteder og hjemme, forteller Hannisdahl.

Om Olav Thon Gruppen

Olav Thon Gruppen eier ca. 500 eiendommer i Norge og i utlandet, og eier/forvalter 109 kjøpesentre i Norge og Sverige.
Thon Hotels er en av Norges største hotellkjeder med over 70 hoteller i Norge, Brussel og Rotterdam.

Om Grønn Kontakt

Grønn Kontakt er en nasjonal operatør av ladestasjoner som tilbyr lading langs veien, på arbeidsplasser, parkeringsplasser og i sameier.

Selskapets hovedaksjonærer er Statkraft og Agder Energi.

Grønn Kontakt drifter over 180 offentlige hurtigladestasjoner over hele Norge og skal bygge 80 nye i 2018. Selskapet tilbyr også ladeløsninger til borettslag, sameier, næringsbygg og privatboliger.

I tillegg til avtalen med Olav Thon Gruppen, har selskapet også partneravtaler med Coop og Circle K.